Jak wyciągnąc wiązkę spod konsoli?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • idomi
    Classic
    • 2010
    • 7

- nieszczelność wężyków podciśnienia (w okolicach n75),
    Nie masz takich wezykow u siebie bo sterowanie turbina w AGR odbywa sie cisnieniowo a nie podcisnieniowo. Ale same wezyki jak najbardziej. Co wiecej, wezyki wcale nie musza byc nieszcelne, moga byc szczelne, ale byc zapchane olejem co moze nie powoduje notlaufa ale objawia sie zamuleniem i niedoladowaniem w przypadku tych aut, ktore maja turbo na WG.
    Zreszta skoro pytasz to raczej nie w celu edukacyjnym tylko rozwiazania problemu, ktory masz w swoim aucie. Podepnij sie pod vaga i rob testy.
  • neska
    Classic
    • 2009
    • 6

Witam!

Jak w temacie chciałbym się dowiedzieć jak wyciągnąć wiązkę idącą od drzwi kierowcy do wewnątrz auta. Nie chodzi o to jak rozebrać boczek drzwi (bo to już sobie znalazłem, z ładną foto-relacją). Zatrzymał mnie jeden torx - najbliżej bezpieczników (odkręcałem śrubokrętem i nie było jak dojść). Pomyślałem więc, że lepiej byłoby ją wyciągnąć i na spokojnie przejrzeć w domu.

W drzwiach mam przycisk z rysunkiem dziecka - gwoli jasności, ma blokować drzwi i/lub szyby czy jak?. Bo na razie nie robi nic. Poza tym regulacja lusterek zaczęła nawalać ( "w prawo" steruję oba, "w lewo" tylko lewe). Nie zapala mi światła w kabinie przy otwartych drzwiach (i kontrolki na desce) ale światełko w rogu drzwi już tak.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

Zamieszczone przez neska
      Jak w temacie chciałbym się dowiedzieć jak wyciągnąć wiązkę idącą od drzwi kierowcy do wewnątrz auta.
      podłączam się pod pytanie bo w niedziele mnie czeka rozbieranie i sprawdzanie kabelków bo sie coś wysrało
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• hermioli1
        Rider
        • 2009
        • 322

Co do lusterek to jest ok. TTTM
        W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
        Babka utonęła do góry kudłatką.
        Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
        Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• Jeżyk
          Rider
          • 2009
          • 691

Możesz mieć zaśniedziałe styki we wtyczce (było to gdzieś opisane), a lusterka działają właśnie w ten sposób jak opisujesz.
          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• Arek
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 3143

Zamieszczone przez neska
            chciałbym się dowiedzieć jak wyciągnąć wiązkę idącą od drzwi kierowcy do wewnątrz auta
            pomoże ktoś ?? jutro będę rozbierał i chciałbym wiedzieć jak za to sie zabrać bo boje sie że coś zaraz pourywam :diabelski_usmiech

z gory dziekuje.Pozdrawiam

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

Było już o tym na forum ale chyba poszło jak się serwer-dojczlandy wysrały to chyba poszło. Zacznij od wyjęcia boczku z drzwi, potem wykręć 2 śruby na dole po lewej stronie od pedału sprzęgła i zdejmij listwę trzymającą wykładzinę. Odkręć 2 lub 3 (nie pamiętam ile) śruby od trzymania osłony pod konsolą, która to osłona (taka kratka) blokuje dostęp do przekaźników. Dobrze by było odkręcić zestaw bezpieczników i wyjąć wyłącznik świateł. Wtedy zdejmiesz osłonę (to ta w której siedzi wyłącznik świateł. I już jesteś z drugiej strony kabli. Teraz zostaje Ci zdjęcie a właściwie odchylenie wykładziny po lewej stronie pedałów idąc w stronę drzwi. Masz prawdopodobnie od wilgoci zaśniedziałe styki we wtyczce albo złamane kable przy zawiasach. Może byś zrobił zdjęcia z jakimś opisem krok po kroku dla potomnych bo jak przeczytałem swój opis to dla mnie jest zrozumiały ale obawiam się, że dla innych to czarna magia i chaos :shock: . W razie wątpliwości, pytaj, to wtedy pójdę do auta i zobaczę co i jak. Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Komentarz

• Arek
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 3143

Jeżyk, wielkie DZIĘKUJE już wiem od czego zacząć jutro zdam relacje jak mi poszło :diabelski_usmiech jak czegoś nie urwę :P

Komentarz

• Jeżyk
                  Rider
                  • 2009
                  • 691

Przygotuj sobie odpowiedniego torxa i nie za mocno przykręcaj bo zerwiesz "gwint" w plastiku i wtedy Rób zdjęcia krok po kroku a potem zrób ładną fotoporadę dla innych. Zdjęcia bardzo się przydają przy montażu :wink: Powodzenia!

Komentarz

• Arek
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 3143

zdjęc brak bo aparatu nie miałem ale jest dokladnie tak jak pisze Jeżyk,

Komentarz

• neska
                      Classic
                      • 2009
                      • 6

Witam!

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Szczególnie Jeżyk. W ten weekend zapowiada się lepsza pogoda więc będzie walka Postaram się zrobić jakieś fotki ale mam do dyspozycji tylko komórkę Może uda się cosik wykombinować..

Pozdrawiam serdecznie!

PS. A propos lusterek to nawet nie wiedziałem. Przy ustawianiu prawego zawsze patrzyłem tylko w prawe i to pewnie stąd złudzenie, że powinny działać osobno ops: Dziękuję za info

[ Dodano: Nie 22 Lis, 09 18:41 ]
                      Po bardzo zajętym okresie, a także po weekendach brzydkiej pogody wreszcie udało się coś powalczyć. Niestety dziś było strasznie zimno i wietrznie (a brak garażu) więc i się mocno spieszyłem, stąd niestety brak pozytywnych efektów. Będę potrzebował schematu elektrycznego.

Udało mi się natomiast pstryknąć kilka fotek, więc sprawdzę czy jest już takowy post i jeżeli nie to założę osobny, tak żeby było łatwiej wyszukać.

PS. Jeżeli ktoś mógłby poratować schematem instalacji elektrycznej, zwłaszcza drzwi kierowcy i przyłącze w konsoli, byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...